146 годишнината от Освобождението на България

В чест на 146 годишнината от Освобождението на България от османско робство на 1 март 2024 г. в ОУ „ Св.св. Кирил и Методий“ село Антон се проведе тържество, подготвено от учениците от 5, 6 и 7 клас и техните преподаватели. Отбелязването на националния празник беше почетено от кмета на община Антон – г-н Андрей Симов и неговата дъщеричка, която няма търпение да стане ученичка, от г-жа Цветанка Маджарова – родител и представител на читалището и на училищното настоятелство, родители и служители. Всички присъстващи бяха посрещнати от петокласничките Севда Илиева и Валерия Георгиева с дъхав здравец и мартеничка.

Празникът беше открит с тематичен рецитал в изпълнение на всички ученици от 6 клас и Десислава Вълкова от 5 клас. Ивелина Стефанова от 6 клас,  Веселин Беньов и Иван Маджаров  от 7 клас разказаха за най-силните моменти от войната, за решаващите боеве на Шипка и за опълченците от село Антон.

След това прозвуча безсмъртната Вазова творба „Опълченците на Шипка“ в изпълнение на ученици от 7 клас.

 Тържеството завърши с патриотична маршова композиция, изпълнена от момичетата от 7 клас и приветствени думи на г-жа Христина Генова, преподавател по история.

Накрая кметът поздрави колектива на училището и всички присъстващи с предстоящия национален празник и с Баба Марта. Отправи благопожелания и подари мартенички за здраве на всички учители, служители и ученици. Директорът на училището г-жа Радка Христова ги прие с благодарност.

Авторски публикации 9

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре