Творчески четения и срещи в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Антон

На 7.12.2023 г. /четвъртък/ в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Антон  се проведе творческа среща на млади поети и писатели от Пирдоп и Антон под надслов: „Таланти край елхата“. Свои творби, посветени на Коледа и на любовта представиха първо гостите на събитието: Даниела Венкова от 11 клас, Елеонора Нанкова и Росица Панова от 8 клас на СУ „С. Савов“ гр. Пирдоп. Те са и членове на литературен клуб „Влайков“. След тях първите си стихотворения представиха Никола Николов и Цветелина Димитрова от четвърти класи Иван Маджаров от 7 кл. Анджела Лесова от седми клас прочете избрани епизоди от своя първи роман „Приключенията на Матео и Лия“.

На 17.12.2023 г. в Международния ден на четенето в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Антон се състоя представяне на първия роман „Приключенията на Матео и Лия“ на ученичката от седми клас Анджела Лесова пред учениците от първи до седми клас. Тя разказа пред тях творческата история на романа, как и защо го е написала. Представи и главните герои. След това учениците с интерес прочетоха няколко глави от романа. В четенето участваха ученици от цялото училище.

Романът „Приключенията на Матео и Лия“ беше издаден през м. май 2023 г. от училището, с подкрепата  на „Аурубис България“ АД, гр. Пирдоп.

Авторски публикации 10

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре