И още нещо…

На 11.05.2023г. по случай Патронния празник на училището, за учениците от 1 до 7 клас се проведе екскурзия до град Казанлък. Посетени бяха ,,Руската църква“ в село Шипка, ,,Казанлъшката гробница“ , ,,Исторически музей“, ,,Музей на розата“ и ,, Литературно- художествен музей- Чудомир“.

На 26.04.2023г. учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Антон, се отзовават на инициативата да станем част от проекта “Живей в кръговрата! Разреши проблема!“BGENVIRONMENT-3.001-0006-C01, който е финансиран от програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ (ООСКП) с провеждане на открит урок, насочен към управление на природните ресурси и рециклиране на отпадъците.

На 24.03.2023г. ученици от 7 клас представиха презентация пред начален етап във връзка с ,, Денят на търпението и благата вест“. След това малките ученици се включиха в различи игри, които мотото беше: ,, Да бъдем търпеливи, толерантни и съпричастни към съучениците си!“

Вътрешно училищна квалификация на Педагогическите специалисти съвместно с колектива на СУ ,,Любен Каравелов“ гр. Копривщица се проведе на 14.03.2023г. от обучителна организация ,,Просвета“ на тема: ,, Интерактивни ресурси в процеса на обучение“.

На 06.03.2023г. се проведе вътрешна квалификация на педагогическия колектив на ОУ,, Св.Св. Кирил и Методий“ с.Антон на тема ,, Дигитална раница“. Лектори бяха Теодора Цолова и Стоян Павлов от СУ ,,Любен Каравелов“ гр.Копривщица. Те проведоха дискусия за целите, задачите и ползите на ,, дигиталната раница“ и показаха как се работи с нея.

На 2 март 2023г. в ОУ,,Св.Св.Кирил и Методий“, отбелязахме тържествено 145 години от Освобождението на България.

Учениците от шести и седми клас изнесоха малък спектакъл посветен на свободата.Чрез стихове и драматизации пресъздадоха атмосферата на вълнуващите събития: посрещането на русите в нашия край, боевете на Шипка и самоотвержената борба на опълченците.

Виктория Цанова-ученичка от 7клас отново показа своите отлични умения на рецитатор с одата ,,Опълченците на Шипка!“

На учениците от 7 клас бе представена  презентация и бяха запознати с темата „Сексуалната култура на всеки млад човек е важна предпоставка за висока здравна защита“, kакво трябва да знаем за СПИН и как да се предпазваме.
На 22 февруари 2023г. учениците от ОУ ,, Св.Св.Кирил и Методий“ с.Антон отбелязаха ,,Денят на розовата фланелка“. Учениците от 7 клас запознаха всички ученици, от кога и защо се празнува. Всеки един клас пусна балон с послание, свързано с деня! Имаше значки с текст ,,НЕ на тормоза, но НЕ за ден!“ за всеки ученик!
  
 
Наградени ученици от конкурса за есе и рисунка на тема:  Народни будители“ от гр. Копривщица.

Учениците от начален етап посетиха „Музейко“. Те се включиха в програмата „Музейко ОТКРИВАТЕЛ“, по време на която  пътешестваха из трите етажа на Музейко (Минало, Настояще и Бъдеще). Учениците научиха по интересен и разбираем начин най-интересното от света на науката и бяха ангажирани  в решаване на загадки и научни мисии.

Триста и трийсет ученици от региона на Етрополе и Средногорието засадиха над 550 дървета и храсти в конкурса на Група ГЕОТЕХМИН „НашетоЗеленоУтре“. Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Антон заеха 2 място.

Грамоти от участие в национален конкурс“ С мисъл за бъдещето“ гр. Свиленград

Ученици от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ с. Антон на зимен лагер в к.к.Пампорово.

     

На 16 ноември всяка година се отбелязва Международният ден на толерантността – една прекрасна традиция, която води началото си още от 1996 г. и е утвърдена на Общо събрание на ООН с приемането на Декларация за принципите на толерантността. Днес ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“ отбеляза Международния ден на толерантността с различни инициативи. Учениците от прогимназиален етап направиха плакат с послания, съдържащи основните принципи за толерантност. За най-малките ученици от начален етап се проведе час по толерантност, в който бе представена презентация по темата и изработиха свои картички.
         
 
СУ „Д-р Петър Берон“, Свиленград организира Национален конкурс „С мисъл за Бъдещето“ по повод 100- годишнината на училището. Под ръководството на г-жа Елица Димитрова – учител по  изобразително изкуство, взеха участие 10 ученика от 5- 7 клас. Бе награден  ученик от ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“ с. Антон.  Ученикът Иван Маджаров  от 6 клас взе второ място в категория-  рисунка.

 
Открит урок по БЕЛ с учениците от 6 и 7 клас в музея на патриарха на българската литература – Иван Вазов в гр. Сопот. Г-жа Вера Бойчева представи пред учениците емоционален и много вълнуващ урок. Беше поднесен букет от любимите бели рози на Вазов пред паметника му в центъра на града. Учениците посетиха Взаимното училище на Рада Госпожина в  Сопотския метох и воденицата на дядо Стоян от „Под игото“. Предстоят и други изнесени уроци в музеи в гр. Копривщица свързани с изучавани теми по литература.

Конкурс “ МОЯТ СЪВРЕМЕНЕН БУДИТЕЛ“

 
На 30.09.2022г бе отбелязан Европейският ден на спорта в ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“. Той премина под наслов „Спорт без отпадъци“. Денят започна с утринна ведрина. Дворът на училището оживя от бурни емоции и добро настроение по време на обедните игри. Европейският ден на спорта приключи с поход.

        

На 15.09.2022г. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Антон тържествено откри новата учебна година. Пожелаваме да е здрава и успешна! На добър час мили ученици!

                   

 

С деца на море  от ОУ с. Антон по НП „Отново заедно“ в к.к. Слънчев бряг.

ДОВИЖДАНЕ УЧИЛИЩЕ, ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ!

Най-малките ученици получиха своите удостоверения за завършване на учебната година. 

ОУ-Антон, отбеляза 24 май-Денят на българската азбука, просвета и култура и  на славянската книжовност, с програма изнесена  от учениците под ръководството на техните учители.

Квалификацията на педагогическите специалисти, осъществена от обучителна организация ОРАК. Обучението се проведе в гр. Велинград в периода 13-14 май, от иновативен учебен център за обучение на педагогическите специалисти „Орак Академия“, на тема „НОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ С GOOGLE И MICROSOFT“. Обучението продължи 16 академични часа и в него  взеха участие 8 педагогически специалисти.

Ученици и учители от ОУ с. Антон, отбелязаха патронния празник на училището – 11 май-Деня на Светите братя Кирил и Методий, с велопоход и спортни игри. Инициативата беше организирана под наслов „Да спортуваме заедно, да живеем здравословно“.

На 9 май отбелязахме Деня на Европа с организиране на ученическо самоуправление. Учениците от 6 клас заместиха своите учители в учебните часове и така станаха съпричастни към учителската професия. С кратък рецитал  тържрствено ознаменувахме края на Втората световна война и началото на мирно единство в Европа.

Ученици от първи клас заедно със своя класен ръководител Г-жа Николета Негойкова, посетиха библиотеката към НЧ „Христо Ботев-1925“ с. Антон. Децата се запознаха с атмосферата  в читалището, разгледаха богатия фонд от книги, който предлага библиотеката и провериха своите читателски умения. На всяко дете беше издаден читателски картон.

Ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Антон, взеха участие в инициативата – Зелената седмица на „Аурубис България“ АД и отбелязаха Световния ден на Земята със засаждането на красиви растения в училищния двор.

Ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Антон, взеха участие в инициативата „Нашето зелено утре“ която се осъществява от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД в общините от Средногорието. В училищния двор бяха засадени различни дървесни видове и храсти.

Участие на ученици в конкурс за детска рисуна „С очите си видях бедата“, организиран от МВР Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

На 25 март православната ни църква чества големия празник Благовещение. По този случай учениците от 1 и 5 клас, под ръководството на Г-жа Христина Генова, подготвиха кратка програма, която изнесоха пред присъстващите миряни в храма.

Ученици от 5 и 6 клас взеха участие в традиционния конкурс за детска рисунка на тема „Освобождението“,  организиран от Община Плевен и Регионалния Военно-исторически музей. Учениците бяха наградени с грамоти за проявено художествено пресъздаване на идеята на конкурса.

По случай Националния празник на България-3март, ученици от 5 и 6 клас под ръководството на Г-жа Хр. Генова, представиха спектакъл, посветен на Освобождението на България от османска власт.

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА,

МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА!

Ученици от Арт клуб към ОУ-Антон със собственоръчно изработени мартеници. С тях бяха закичени и служителите на община Антон. Малките първокласници с голямо удоволствие направиха своите мартенички и показаха една по-различна баба Марта.

В ОУ-Антон от много години превръщаме всяка последна сряда на месец февруари в розов празничен ден, когато отбелязваме Световният ден против тормоза и насилието в училище. Този ден е известен като като „Ден на розовата фланелка“.  Тя символизира неприемането на тормоза и насилието в училище.

 
ПОКАНА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ  НА ОФЕРТИ ЗА ДОСТАВКА НА ГОРИВО

В навечерието на най-светлите празници, да си пожелаем здраве, благоденствие, мир и надежда. Нека  бъдем по-смирени и  по-добри. Да е здрава и благодатна Новата 2022 година!

Учениците от 6 клас под ръководството на Г-жа Маргарита Колева, изработиха геометрични тела и табла по проект „В света на математиката“

НАСОКИ УТВЪРДЕНИ СЪС ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО 30.11.2021

Заповед на Доректора на ОУ-Антон

Заповед РД 09-4647-25.11.2021 на Министъра на образованието и науката

АКТУАЛИЗИРАНИ НАСОКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В УЧИЛИШАТА

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ ЗА 1 СРОК  НА УЧЕБНАТА 2021-2022Г. ЗА 5-7 КЛАС В ОРЕС

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ ЗА 1 СРОК НА УЧЕБНАТА 2021-2022 г. ЗА 1-4 КЛАС В ОРЕС

ВАЖНО!!!

НАСОКИ МОН 08.11.2021Г. ЗА ОБУЧЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ В УЧИЛИЩЕ В УСЛОВИЯ НА ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА

ЗАПОВЕД МОН 08.11.2021Г. ОТНОСНО ТЕСТВАНЕТО В УЧИЛИЩЕ

ВАЖНО!!!

Заповед на министъра на образованието

График за ротационен принцип на обучение в ОУ-Антон

14-дневна заболяемост на 02-11-2021

zapoved_merki_03_11_2021

Справка- средна заболяемост от COVID-19

ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОТ 19.10.2021Г.

Равен достъп до училищното образование в условията на криза

РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП НА ОБУЧЕНИЕ ОТ 12 ОКТОМВРИ 2021Г. Протокол-от-заседание-на-Областен-щаб-11-октомври-2021-г

За периода 12.10.2021 год. – 17.10.2021 год.

Присъствено ще се обучават 1, 2, 3, 4  и 7 клас

Обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/ – 5 и 6 клас

За периода 18.10.2021 год. – 24.10.2021 год.

Присъствено ще се обучават 1, 2, 3, 4,  5 и 7 клас

Обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/  6 клас

 
НАСОКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В УЧИЛИЩАТА
В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 21 СЕПТЕМВРИ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ. ДЕЦАТА ОТ 1 ДО 4 КЛАС НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ПРОВЕДОХА СВОЕ МЕРОПРИЯТИЕ, КАТО ЗА ЦЕЛТА В  ПРИСЪСТВИЕТО НА  ПОЛИЦАИ ОТ РУ ПИРДОП, ОТГОВОРИХА НА ГАТАНКИ И ПОКАЗАХА, ЧЕ ПОЗНАВАТ ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ. УЧЕНИЦИТЕ ПОДПИСАХА СВОЕ ОБЕЩАНИЕ, С КОЕТО ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ЗАЯВИХА, ЧЕ „НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО“. ЗА ШОФЬОРИТЕ ПРЕД УЧИЛИЩЕТО ДЕЦАТА БЯХА ПОДГОТВИЛИ СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНИ ЖИЛЕТКИ, С КОЕТО НАПОМНИХА НА ВСИЧКИ, ЧЕ ПРАВИЛАТА ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ!

НА 15.09.2021г.  ОУ-АНТОН ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА . ПОЖЕЛАВАМЕ СИ ДА Е ЗДРАВА, УСПЕШНА И ПРИСЪСТВЕНА! НА ДОБЪР ЧАС МИЛИ ДЕЦА!

ИНСТРУКТАЖ ЗА БЕЗОПАСНО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕЗ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ
УЧЕНИЦИ ОТ 5 И 7 КЛАС НА ОУ-АНТОН, ВЗЕХА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ И РИСУНКА „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО“, ОРГАНИЗИРАН ОТ КУЛТУРНО-ПРОСВЕТНИЯ ОТДЕЛ НА СВЕТИЯ СИНОД. ЗА ОТЛИЧНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ, УЧЕНИЦИТЕ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ-СЕРТИФИКАТИ.

На 28 юни учениците от 1 клас,  с класен ръководител Г-жа Петя Вълкова, получиха своите удостоверения. На тържеството по случай приключване на учебната година, децата показаха колко много труд са  положили за изкачването на първия връх по пътя на знанието. Нека да са все така трудолюбиви и ученолюбиви. Предстои им едно весело лято, изпълнено с много игри и забавления.

На 24 юни учениците от ОУ-Антон заедно със своите преподаватели предприеха едно малко пътешествие, изпълнено с много емоции, приключения и забавни игри. На връщане не забравиха да се поклонят пред паметника на  най-великия българин – Апостола на свободата Васил Левски.

ОНЛАЙН ЛЯТНА АКАДЕМИЯ

НА 2 ЮНИ ОТБЕЛЯЗАХМЕ 145 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ХРИСТО БОТЕВ, С РЕЦИТАЛ НА УЧЕНИЦИ ОТ 5 КЛАС, ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА Г-ЖА ХРИСТИНА ГЕНОВА. НЕКА ПОДВИГА И ПАТРИОТИЗМА  НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ХРИСТО БОТЕВ, НИ СЛУЖАТ ЗА ПРИМЕР И ВДЪХНОВЕНИЕ, ЗА ДА БЪДЕМ ЧАСТ ОТ ЕДНО ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

ГРАФИК ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЧАСОВЕг
ГРАФИК ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ И ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ
ГРАФИК ПО ЧАСОВЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА РАБОТА 1-7 КЛАС
ВАЖНО!!!
Ръководството на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий““ –  с. Антон, уведомява, че от 01.06.2021г. до 15.06.2021г. ще записва първокласници  за учебната 2021/2022г.

Документи, необходими за записването:

  • заявление по образец
  • заявление за целодневно обучение
  • декларация за информирано съгласие
  • копие на удостоверение за завършена подготвителна група

Посочените документи за записване могат да се получат от канцеларията на училището .

Документи, необходими за справка се представят на родителската среща:

  • акт за раждане на детето /оригинал/
  • документ за самоличност на родител /оригинал/

Родителската среща ще се проведе на   21.06.2021г. от 17:00ч в училището.

На 24 май в двора на училището, ученици, учители и гости отпразнуваха Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука , просвета и култура. Директора на училището Г-жа Радка Христова произнесе приветствено слово, учениците от 7 клас се простиха със знамето на училището, а ученици от всички класове под ръководството на своите учители изнесоха литературно- музикална програма. Наградени бяха изявени ученици през годините, а Г-жа Лили Велкова и Г-жа Иванина Коцева взеха приз за учител на годината. Нека жаждата за знания и вдъхновяващия пример служат за издигане престижа на родното училище.

На 11 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий и патронен празник на училището, беше организиран спортен празник и рисунка на асфалт. В мероприятията с голяма радост и вдъхновение взеха участие всички ученици. Изказваме огромна благодарност на кмета на община Антон – Г-н Андрей Симов за съпричастността и финансовата подкрепа.

ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО ЗА ОРЕС ОТ 5 ДО 31 МАЙ 2021Г.

8 ученика от 5,6 и 7 клас взеха участие в ОНЛАЙН КОНКУРС „БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО“ 2020 – 2021, организиран от ГЕОТЕХМИН. Всички ученици се класираха на призовите места. Наградите са таблети, слушалки, тонколони и ваучери за любими книги. Училището получи лаптоп и мултимедия, които ще използва в учебните часове.

Ученици от ОУ с. Антон взеха участие в инициативата „Зеленият месец на Аурубис България“. От компанията осигуриха 28 броя рози, магнолии  и декоративни храсти, които бяха засадени в двора на училището. Учениците с ентусиазъм се включиха в засаждането на растенията, като по този начин отбелязаха  деня на Земята- 22 април. Облагородяването на огромния училищен  двор ще продължи и занапред . Нека да пазим растенията и дa се грижим за природата.

Заповед на Министъра на образованието за ОРЕС на 1 и 2 април 2021г.zap798_OPEC_310321

        На 15 септември 2020 год. от 10,00 ч. в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Антон, ще се състои кратка церемония за официалното откриване на новата учебна година с присъствието на учениците от първи и пети клас.

Учениците от останалите класове могат да присъстват в училищния двор при организация от своите Класни ръководители и спазвайки мерките на официално обявената извънредна епидемична обстановка!!!

СБОГУВАНЕ С РОДНОТО УЧИЛИЩЕ, ВИПУСК 2020

 На 2 юни 2020г. , учениците от 7 клас с класен р-л Г-жа Христина Генова, си казаха сбогом с ОУ с. Антон и своите учители. С много смях, много сълзи, много спомени, много мили думи и букети от цветя се разделиха ВИПУСК 2020 със своите учители и съученици. 

НА ДОБЪР ЧАС МИЛИ СЕДМОКЛАСНИЦИ!

НЕ СЕ ПРОМЕНЯЙТЕ, БЪДЕТЕ ДРЪЗКИ, БЪДЕТЕ НЕПОКОРНИ КЪМ НЕПРАВДИТЕ, ЗАЩИТЕТЕ С ДОСТОЙНСТВО ИМЕТО И ПРОСПЕРИТЕТА НА РОДНОТО УЧИЛИЩЕ!

 ДОВИЖДАНЕ УЧИЛИЩЕ, ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ!

 На 22 юни 2020г. учениците от 4 клас на ОУ с. Антон заедно със своята класна ръководителка  Г-жа Лена Николова, целия колектив на училището, родители, приятели и гости, отпразнуваха завършването на начален етап на своето образование. Сред много песни, стихове, цветя и прекрасно настроение, учениците получиха своите удостоверения, грамоти и медали.

На добър час мили деца, нека това е поредната стъпка напред във  вашето израстване в трудния път към знанието!

В условията на  извънредна обстановка, по случай 135 г.  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и най-светлия български празник – 24 май, учениците отправиха виртуален поздрав към своите учители , родители и жители на община Антон.

 

 

ОУ- с. Антон има нова придобивка – интерактивен дисплей, който ни беше предоставен от МОН, по проект „Образование за утрешния ден“!

65 инчовия екран е монтиран и ще бъде използван за образователните цели на учениците в нашето училище.

Да ни е честито!

По случай 135 години училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, в двора на училището бе посадено дръвче.

План-прием,  Обществен съвет

Заповед – прием 1-5 клас 

 

 Учениците от 4 клас на ОУ-с. Антон с класен ръководител г-жа Лена Николова, поздравиха служителите на Община Антон по случай Баба Марта и ги закичиха с ръчно изработени мартенички.

      Ученици от 6 и 7 клас на ОУ-с. Антон под ръководството на г-жа Христина Генова изнесоха рецитал и представиха драматизация пред всички ученици и учители по случай националния празник на България 3 март!

 
 

       В ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Антон отбелязахме 147 години от обесването на Васил Левски- обявен през 2007 г. за най-великия българин в нашата история. Учениците от 4 клас с класен ръководител г-жа Лена Николова, изнесоха рецитал , на който присъстваха всички учители, ученици и кмета на Община Антон- г-н Андрей Симов.

Поклон пред паметта на Апостола на свободата!

All-focus

 

All-focus

 

All-focus

 

All-focus

 

All-focus

На 17.02.2020г. в ОУ-Антон ни гостува Клуб „Традиция“ към НД Традиция. Учениците с интерес проследиха представянето на урок по родолюбие.

Образователна програма „Музейко в училище“ съвместно с Лидл Б-я на детския научен център „Музейко“ проведоха научни работилници за начален етапв ОУ-Антон  на теми:

„Форми в космоса/Слънчевата система/“ и

„Форми в природата-кристална решетка“

Инструктаж за безопасно поведение на учениците по време на коледната ваканция  инструктаж (1)

Покана за зареждане с гориво

Обявление за набиране на предложения за доставка на плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти по схема „Училищно мляко “ и „Училищен плод“.

 

На 15 октомври 2019г. се проведе Есенен празник на училището. Празника беше съпроводен с много игри и спортни състезания, в които участваха всички ученици и учители от ОУ-Антон.

Авторски публикации 9

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре