В памет на Апостола на свободата

По отдавнашна традиция в деня на гибелта на Васил Левски, в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий“ село Антон четвъртокласниците, под ръководството на класния си ръководител Петя Вълкова изнесоха открит урок в памет на Апостола на свободата. На събитието присъстваха всички ученици и преподаватели, родители, читалищни дейци, общественици.

Урокът откри Христина Генова, дългогодишен учител по история. Тя изнесе интересни, малко известни факти за паметниците на Левски по света и говори за ролята му в българската история. Припомни, че стихотворението на Ботев – „Обесването на Васил Левски“ има още един непубликуван куплет. Присъстващите го чуха в края на урока в изпълнение на ученика от седми клас – Иван Маджаров. Той е и автор на стихотворение в памет на Апостола.

Последва презентация върху живота и делото на Левски, представена емоционално и вълнуващо от учениците от четвърти клас. След това те издекламираха Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“ и всички изпяха песен, посветена на подвига на най-великия българин.

Директорът на училището – Радка Христова, която е и преподавател по изобразително изкуство представи великолепни портрети на Васил Иванов Кунчев, рисувани от четвъртокласниците и благодари на всички участници за вълнуващия урок в памет на Апостола.

Авторски публикации 9

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре